Posts Tagged ‘ blower door

Door Fan тестове на големи складове

Тестове за въздухонепроницаемост на складове с контролирана среда:

Door fan test of fridge warehouse

На снимките са представени различни етапи от тестове на хладилни камери за голяма верига магазини в Европа и България. За момента в страната ние сме единствената фирма провеждаща тестове с контролирано налягане. За повече информация се обадете на +359 894710221.

UNDER PRESSURE – Blower door testing

“Blower door” тест на дървена къща

В България дървените къщи все още са рядкост, но все повече хора избират да живеят в тези “природни” домове. За съжаление българските фирми производителки не се справят добре с детайлите в тези постройки. Наскоро извършихме такъв тест и ето какво установихме:

Read more

Хексагон-Билд завърши пореден успешен тест на пасивна къща

Проект за плюсово-енергийна къща в с. Кладница, близо до гр. Перник, проектиран и ръководен по време на строителството от Студио АРХЕ посрещна изискванията за въздухонепроницаемост на стандарта пасивна сграда с резултат от Blower Door тест 0,13 [h-1] при под-налягане 50 Pa.

Задължителният за пасивните сгради тест доказва въздухоплътността на сградната обвивка, която от своя страна е необходима при сгради с принудителна вентилация с рекуперация.

Подготовка на установка за Blower Door тест с монтиран мощен вентилатор. Read more

Blower door тест на апартамент

Приятно гледане!

Жилищна инспекция – Home Inspections

Един репортаж на TV7 по темата за обледване на жилища преди покупка с участието на Хексагон-Билд ЕООД.

Приятно гледане!

Blower door тест на каменна къща – видео

Blower door технологията дава възможност за детайлна локализация на всички зони с нежелана инфилтрация в каменните къщи. С помощта на термокамера може да се определят и бележат всички слаби места в ограждащата конструкция на сградата.
Детайлните доклади от тестовете позволяват с лекота да се херметизират въздушните течове.

Приятно гледане!

Hexagon-Build

Херметичност на хладилни складове

Студовите загуби при големите хладилни складове могат да се избегнат с технологията Blower door. Тестовете за въздухонепроницаемост позволяват да се определи количеството въздух, което преминава през ограждащата конструкция на склада и опирайки се на “добрите практики” от Европейския съюз може да пресметнат инфилтрациите от фуги в изолацията на съоръжението.

Read more

Цени на Blower door & Термографски тестове

Напомняме на всички наши клиенти, че промоционалните цени на Blower door & Термографски тестовете ще са актуални до края на Април 2012 г:

- 420.00 лв с ДДС за апартаменти;

- 540.00 лв с ДДС за къщи.

След тази дата цените ще са с около 35% по-високи и големината на имота ще оскъпява допълнително. Промоционалните цени важат само за къщи (пасивни също) и апартаменти. Докладите се получават в електронен вариант.

Hexagon-Build