Archive for the ‘ Геофизика ’ Category

Прецизна диагностика на течове с термокамера FLIR T640 – 0894710221

На пазара в България има много фирми, които предлагат подобна услуга, но нашите наблюдения показват, че много често те не разполагат с необходимата техника и сертификация. Оказва се, че цената за подобно обследване е много по-висока от тази на която ние работим. Поради тази причина даваме малко информация по отношение на ценообразуването на тази услуга:

- Откриване на теч от водопровод или канал – 110.00 лв до три етажа. За всеки следващ апартамент или етаж към цената се добавят 20.00лв. Докладът влиза в цената. Без почивни дни, работим и след 19:00ч. Докладите се получават до 10 работни дни;

- Откриване на теч от тераса – 140.00 лв. Докладът влиза в цената. Изследването се провежда три часа след залез слънце в топлото време на годината.  Без почивни дни, работим и след 19:00ч. Докладите се получават до 10 работни дни;

- Откриване на теч от плосък покрив или фасада – 180.00 лв  до 350м2. Докладът влиза в цената. Изследването се провежда три часа след залез слънце в топлото време на годината.  Без почивни дни, работим и след 19:00ч. Докладите се получават до 10 работни дни;

- Обследване на проблем с конденз и/или плесен – 140.00 лв на апартамент. Докладът влиза в цената. Изследването се провежда три часа след залез слънце в студеното време на годината.  За един час можем да проверим жилище до 150 м2, ако има добра организация.  Без почивни дни, работим и след 19:00ч. Докладите се получават до 10 работни дни;

- Обследване на топлинни загуби – 140.00 лв на апартамент  (240.00лв за къща до 200м2). Докладът влиза в цената. Изследването се провежда три часа след залез слънце в студеното време на годината.  За един час можем да проверим жилище до 150 м2, ако има добра организация.  Без почивни дни, работим и след 19:00ч. Докладите се получават до 10 работни дни;

- За всякакви други обследвания в жилище с термографска камера цената е 140.00 лв/час;

- Хидравлични тестове на водопровод 90.00лв общо за двете разводки на един апартамент.

За всички останали услуги от инженерната приложна физика, които предлагаме може да се свържете с нас за допълнителна информация.

ОТ ЕКИПА НА ХЕКСАГОН-БИЛД ЕООД

Откриване на течове от покриви, тераси и интериорни настилки с георадар

При стандартните обследвания с термокамера се диагностицират зони с температурни аномалии причинени от повишена влажност от скрит теч във ВиК или хидроизолации на покриви и тераси. Потвърждаването на тези резултати обикновенно се извършва с капацитивни скенери и влагомери. Проникването на влага предизвиква и аномалии при обследване с георадар:

ПОДОВА ЗАМАЗКА С НОРМАЛНА ВЛАЖНОСТ

Read more

Откриване на теч от отоплителна система (парно) с термокамера

Отоплителните системи се изграждат по съвременните стандарти и техните тръбни трасета (разводки) преминават в пода на нашите жилища. Често срещан проблем е теч по хоризонталните разводки, който може да причини материални щети в нашето жилище и да влоши значително микроклимата в него. Основна причина за тези проблеми са хлабави връзки в колекторните табла, но често има и по-сериозни наранявания нанесени в периода на довършителните строителни работи в дома ни.

Read more

3D визуализации в дълбочина при GPR сканиране на бетонна плоча

При монтажни работи често се налага да се пробиват или прорязват отвори през подове и стени, в които са положени множество тръбни и кабелни трасета. За да се избегнат непредвидени наранявания на тези комуникации трябва с точност да се оредели тяхното местоположение и дълбочина. GPR технологията в режим на триизмерно сканиране по координатна система може да визуализира тези скрити инсталации с абсолютна точност.

Разчитането на резултатите може да се извърши на място, тъй като повечето съвременни GPR устройства имат вграден софтуер за анализ. При по-сложни задачи може да се направят множество единични профили и да се съпоставят данните с 3D изображенията. Read more

“In Situ” – ASTM F2170 – дълбочиннно измерване на влага в леки бетони

Необходимостта от точни количествени резултати при измерване на влажност на бетона доведе до създаване на нов стандарт в САЩ, който вече се прилага в целия свят поради своята прецизност при отчитане на данните. “In Situ” е процедура, която измерва количествено водата в леките бетони въз основа на RH% съдържанието в дебелината на плочите.

Read more

Локализация на арматурна мрежа в бетонна плоча с георадар – GSSI StructureScan™ Mini

Кратко видео за възможностите за локализация на арматурна мрежа с новия ни георадар от водещата американска компания GSSI.

Приятно гледане!

Hexagon-Build Ltd

3D визуализация на арматурна мрежа с георадар – GSSI StructureScan™ Mini

Кратко видео за възможностите за 3D визуализиране по координатна мрежа на новия ни георадар от водещата американска компания GSSI. Приятно гледане!

Hexagon-Build Ltd

GSSI StructureScan™ Mini – георадар за строителни конструкции – новата ни придобивка

The StructureScan ™ Mini е “всичко-в-едно” устройство за анализ на бетонни конструкции. Тази портативна система  локализира арматурни пръти, тръби, обтегачи, джобове и празни в бетона като може да се използва за определяне на дебелината на бетонната плоча в реално време.
StructureScan Mini безопасно открива на метални и неметални елементи в бетона на дълбочина 50 см. Системата включва автоматична целева идентификационна маркировка за улеснение на оператора. Устройството също така изчислява дълбочината на целта и автоматично регулира скалата за дълбочина.